Elders literair poëziewedstrijd 2023

Logo poëziewedstrijd

De inzendtermijn sluit op 29 september om 24.00 uur.

Na het grote succes van de Elders literair-verhalenwedstrijd van vorig jaar organiseert het tijdschrift in 2023 zijn eerste poëziewedstrijd.

Onze opdracht: schrijf een gedicht van maximaal 30 regels waarin niet het vluchtige en tijdelijke, maar het blijvende centraal staat; niet het snelle, maar het trage, niet het sentiment, maar het doorleefd gevoel. De jury hoopt te worden verrast door stijl, woordkeus, verbeeldingskracht en een eigenzinnige kijk op het onderwerp.
De wedstrijd staat open voor iedereen, met uitzondering van medewerkers van Elders. Alleen bijdragen in het Nederlands worden geaccepteerd, en alleen werk dat nog niet is gepubliceerd, behalve eventueel op de eigen website van de dichter. Het maximaal in te zenden aantal gedichten is drie.

De winnaar en de genomineerden worden bekendgemaakt tijdens de presentatie van het tweede nummer van Elders literair, op 25 november 2023 in Theater in de Steeg in Den Haag. De winnaar wordt uitgenodigd het bekroonde gedicht voor te dragen, dat zal worden gepubliceerd in het volgende papieren nummer van Elders literair en op de Elders-website.

Voor nadere informatie, zie het reglement en de voorwaarden op: eldersliterair.nl/reglement-voorwaarden