Je bent niet dik je hebt zware botten

De nummer 2 van de Elders literair poëziewedstrijd 2023

ik ontmoet mijn moeder in het midden
ze draagt een jurk en mij niet meer
ze heeft al voldoende beweging
als ze steeds naar de groene container moet lopen
om de filterzakjes leeg te gooien
ik klik netflix weg als ze binnenkomt
dat is het minste dat ik kan doen
om te pogen quitte te staan
voor haar twee banen
voor de shirts die ik vies maak
voor het dak dat eraf moest
voor mijn vaders afwezigheid
voor het opeten van alle chocola

ik moet nu gaan
voordat mijn lijf iets vindt
om aan te hangen zoals
haar schouders en haar rug

Anne-Roos van der Meijden

Anne-Roos van der Meijden (1998) is voortdurend op zoek naar verbanden. In haar werk als schrijver en beeldmaker maakt ze veel gebruik van associatieve gedachtestromen om die verbanden op te sporen. Thema’s die vaak terugkomen in haar werk zijn: de zee, ontsnappen, doen alsof en onopvallendheid. Zo onderzoekt ze het collectieve in het eenzame. Daarnaast is Anne-Roos de helft van het duo ‘Boter bij de Vis’, dat eerlijke, poëtische, Nederlandstalige liedjes maakt.