Liefs uit Macondo,

een reisverhaal in brieven

E E N  M U Z I K A L E  V E R T E L L I N G

Tekst en stem: Dorien Dijkhuis


De nieuwe muzikale vertelling van Dorien Dijkhuis en Myrthe van de Weetering ‘Liefs uit Macondo, een reisverhaal in brieven’, komt uit het fictieve Colombiaanse plaatsje Macondo, het decor van Gabriel García Marquez’ roman Honderd jaar eenzaamheid (1967), een kroniek van de familie Buendía.

Myrthe van de Weetering groeide op met klassieke muziek. In haar tienerjaren spreidde ze haar vleugels en begon andere genres te verkennen, zoals Oost-Europese muziek, hiphop, jazz en latin. Na afronding van de BA Muziektechnologie en de MA Compositie is ze werkzaam als violist, componist en producer voor projecten met film, dans, poëzie en theater over de hele wereld.

Dorien Dijkhuis schrijft proza, poëzie en essays. Eind 2019 debuteerde ze met de dichtbundel Waren we dieren bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Momenteel werkt ze onder andere aan een project waarin ze essay, proza en poëzie combineert. Ze gelooft sterk in de orale traditie van poëzie. Gedichten moeten niet alleen gelezen, maar ook gehoord worden.

Dorien Dijkhuis en Myrthe van de Weetering vinden elkaar in hun liefde voor taal, muziek en verhalen. Ze werken samen aan een serie muzikale vertellingen en (in een groter teamverband) aan een poëtische virtual reality-installatie.